• "Sağlığınız Bizim İçin Değerli"
Randevu Talep Formu

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARI

Image

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARI

Bağırsaklar, ikinci beyin olarak görülmektedir. Bağırsaklardaki başlıca görülebilecek sorunlar;

Bağırsaklardaki en önemli sindirim sorunu, geçirgen bağırsak sendromu (leaky gut sendromu) olarak belirtilebilir. Bu sorunda ince bağırsak duvarında geçirgenlik görülür. Sindirilmeyen besinler, toksinler ve ağır metaller bağırsak çeperinden kana geçer.

GAPS Diyeti bağırsak rahatsızlığı problemini önlemek için uygulanan beslenme programıdır. Önlem alınmadığı taktirde toksinler ve kimyasallar bağırsak duvarını geçerek kan dolaşımına sızıp vücuda saldırmaktadırlar.

GAPS DİYETİ GEREKTİREN DURUMLAR

  • Kronik yorgunluk,
  • Kaygılı ruh hali,
  • Uyku bölünmesi,
  • Kas ve eklem ağrıları,
  • Sebepsiz mutsuzluk,
  • Stres,
  • Odaklanma sorunu,
  • Gece Terlemeleri

GAPS DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Gaps diyetinde amaç, geçirgen duruma gelen bağırsaklarının tekrar toparlanmasıdır. Bağırsaklarımız tabii ki geçirgen olacaktır. Ama bizim barğırsaklardan beklentimiz bizim için faydalı olan besinleri vücudumuza aktarması, bizim için zehirli olan zararlı olan maddeleri vücudumuzdan feçez, gaita yoluyla dışarı atmasıdır.

Image

Gaps diyeti uygulanması gereken hasta grubu da tam olarak budur. Özellikle otizm gibi bazı nörodejeneratif hastalıklarda epilepsilerde kullanılması önerilen, bağırsak florasını düzenleyici ve bağırsak duvarında onaylayıcı bir diyettir.

Bu diyetin ilk aşaması tahılları pastörize süt içe işlenmiş gıdanın hayattan çıkartılmasıdır. Gaps diyetinin birinci aşamasında haşlanmış et balık, iyi pişmiş Sebzeler, kefir, yoğurt gibi fermente gıdalar (bunların arasında peynir altı suyu ve fermante sebze suları) zencefil, papatya çayı, ağır metallerinden arındırılmış su gelmektedir.

Gaps diyetinin ikinci aşamasında yumurta sarısı, et ve sebze yemekleri, fermente balık ve doğallığından emin olduğunuz bir tereyağı getir,

Gaps diyetinin üçüncü aşamasında gene fermante sebzeler, turşular, avakado, yumurtalar, tereyağı ve probiyotik takviyeleri getir.

Gaps diyetin beşinci aşılması taze sıkılmış meyve suları ve soyulmuş salatalık gibi çiğ sebzeler

Gaps diyetinin Altıncı ve son aşamada çiğ meyveler, soyulmuş elma, kurutulmuş meyveler ve unlu mamülleri gelir.

Her bir aşama teker teker yapılmalı herhangi bir sindirim sistemi rahatsızlığı yaşamadığımızdan emin olmadan bir sonraki aşamaya geçilmemelidir. Her bir aşama birer ay sürmelidir. Her bir aşamanın 4 aya kadar uzatılması sindirim sistemi şikayetleri olduğu durumda mümkündür.

Gaps diyeti en fazla iki yıl kadar sürdürülmeli ve ardından tüm gıdalar yavaş yavaş tekrar diyete eklenmelidir.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILMAKTADIR?

Bağırsak rahatsızlıklarımda rektal ozon uygulaması Ülseratif kolit, crohn hastalığı, peptik ülser, gastrit, helikopter pylori enfeksiyonlarında, akut kronik İsrailler, ishal kabız döngülerinde, irritabl bağırsak sendromunda(IBS) ve geçirgen bağırsak sendromu leaky gut sendrom gibi bir çok rahatsızlık da kullanılmaktadır.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI NASIL UYGULANMAKTADIR?

Image

Bağırsak rahatsızlıkları da rektal ozon uygulaması bir kanül yardımıyla uygulanır. Konül rektal yolla yerleştirilir.1-2 dakika süreyle gastrointestinal sistem (sindirim sistem) içerisindeki tüm gazın boşalması beklenir. Ardında bir enjektör yardımıyla ozon gazı, ozon cihazından alınır ve kanül ile bağırsak içerisine uygulanır. Uygulama tamamlandıktan sonra bir portegü yardımıyla kanül tekrar kapatılır ve sindirim sistemi içerisinde uygulanan ozon gazının tekrar dışarı çıkması önlenir. Ozon cihazından tekrar ozon gazı alınarak tekrar kanülün ucuna takılır. Portegü açılarak, tekrar ozon gazı enjekte edilir ve tekrar portegü kanıt kapatılır. Bu işlem birkaç kez tekrarlanır.

Kullanılan kanüller çok ince kanüllerdir. Kanül rektuma girişi sırasında çok fazla rahatsızlık vermez. Rektal konül bir vazelin yardımıyla yağlanarak geçişin kolaylaştırılmış sağlanır. Uygulama bittikten sonra kanül çıkartılır ve danışan taburcu edilir. Günlük hayata uygulama sonrası aynen devam edilebilir.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI FAYDALARI NELERDİR?

Rektal ozon uygulamasının bir çok faydası mevcuttur. Hem sindirim sistemi rahatsızlıklarında, rektum sigmoid inen çıkan transvers kolon, ince bağırsak, mide problemlerinde hem de karaciğer veya karaciğere bağlı rahatsızlıklar da kullanılmaktadır. Rektal ozon uygulaması sistemik etkileri de mevcut. Yani bütün vücutta ilgili rahatsızlığa göre az ya da çok faydası bulunmaktadır. İnvaziv olmayan(vucut bütünlüğünü bozmayan) grupta sayılan rektal ozon uygulamasında herhangi bir yan etki olasılığı da çok ama çok düşüktür.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI KAÇ SEANS UYGULANMAKTADIR?

Bağırsak rahatsızlıklarında rektal ozon uygulaması 15 ila 20 seans arasında uygulanmaktadır. Seanslar ortalama haftada üç kez olarak uygulanır.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI ETKİSİ NE ZAMAN BAŞLAMAKTADIR?

Ozon uygulamasında etkiler hemen ortaya çıkmaktadır. Hafif rahatlamanın yarı seanslara ulaşınca, tam rahatlama seanslar tamamlandıktan sonra olmaktadır.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Image

Rektal ozon uygulaması öncesinde bağırsak sistemimizi dinlendirmek kıymetlidir. Bağırsak ne kadar boş ve ne kadar havasız olması ozon gazı uygulaması sırasında barğırsaklardan emilen ozon gaz miktarını arttırır. Bunu sağlamak için rektal ozon gazı uygulaması öncesinde bağırsakları lifli gıdalarla desteklemeli, bol sıvı tüketmeliyiz. Uygulama öncesi büyük abdeste çıkarak uygulama etkinliği arttırılabilir. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken, yapılması gereken, yememesi gereken herhangi bir şey yoktur.

Uygulama sonrasında rektumdan giren rektal kanül herhangi bir travmaya neden olmaz. Aksine anüs çevresindeki hemoroid, anal fistül, deri hastalıkları ve çeşitli patolojilerin tedavisinde de rektal ozon uygulaması uygulanabilir.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI NE KADAR SÜRER?

Rektör ozon uygulaması yaklaşık bir 2 dakika bağırsak gazının boşalma süresi ve 2 3 dakika uygulama süresi ile toplam 5 dakikalık 1 işlemdir. İşleme hazırlıkta çok kısa sürmektedir. Portegü, rektal kanül, enjektör, vazelin ve eldiven yardımıyla uygulama yapılır.

SEANSLAR BİTTİKTEN SONRA REKTAL OZON UYGULAMASI TEKRARLANMALI MI?

SEANSLAR bittikten sonra tek televizyon uygulaması tekrarlanmalı mı sorusunu üçe bölmek lazım. Birinci grup hastalıklarda ozon tedavisi tamamen sonlandırılır. İkinci grup hastalıklarda ozon tedavisi rektal ozon tedavisi uygulanması iki haftada bir ya da ayda bir şeklinde idamesi yapılır. Üçüncü gruptaki hastalıkta ise rektal uzun uygulaması haftada iki haftada 1.02 haftada bir ve ayda bir olmak üzere yavaş yavaş azaltılarak uygulama sonlandırılır. Rektal uzun uygulaması sonrası bazen türleri yılda bir tekrar etmek gerekebilir.

KISACA REKTAL OZON UYGULAMASI ÖZETİ…

Image

Kısaca rektal ozon uygulamasını bir daha özetlemek istiyoruz. Rektal ozon uygulaması bütün sindirim sistemi rahatsızlıklarında, bütün karaciğer rahatsızlıklarında ve bazı sistemik, bütün vücudu ilgilendiren rahatsızlıklarda güvende uygulanabilen etkili uygulamalar arasında sayılabilecek bir uygulamadır. Rektal ozan uygulaması öncesinde mümkün olduğunca az besin tüketmek, bağırsakları boş tutmak, uygulama öncesi büyük abdeste çıkmak kıymetlidir. Uygulama bir Kanül yardımıyla rektuma girerek, bağırsak gazlarının boşaltılıp, ardından bağırsak içine bir enjektör yardımı ile ozon gazının enjeksiyonu şeklinde yapılır. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken yapılmaması gereken herhangi bir şey yoktur uygulamaya sonrası danışanlar günlük hayata hemen devam edilebilir. Uygulama 15-20 seans şeklinde haftada üç kez uygulanır, sonrasında bazı rahatsızlıklar da rektal ozon uygulamasının idamesi gerekli iken bazı rahatsızlıklar da rektal ozon uygulamasının idamesi gerekmez.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINDA REKTAL OZON UYGULAMASI FİYATI NEDİR?

Rektal ozon uygulaması fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi için bizi arayabilirsiniz

Detaylı bilgi için bizimle İLETİŞİME geçebilirsiniz.

Mutlukent Mah. 1973.Sok. No: 8 Ümitköy Çankaya ANKARA

Hemen Arayın: 0312 236 65 62


Doktorunuza Sorun

Biz Sizi Arayalım