• "Sağlığınız Bizim İçin Değerli"
Randevu Talep Formu

Sakal ve Kaş Ekimi

Image

SAKAL EKİMİ

Sakal, bıyık gibi erkekler tarafından hem sosyal statülerin simgesi hem aksesuar olarak kullanılmaktadır. Hayatının çeşitli dönemlerinde hemen hemen bütün erkekler sakal bırakmıştır. Sakalın erkek hayatındaki önemi, farklı sakal kesimlerinin ortaya çıkmasına ve erkeklerin tarzlarını buna göre belirtmelerine sebep olmuştur.

Sakal ekimi uygulaması sakalı seyrek çıkan ya da sağlık problemleri sebebi ile sakalı çıkmayan kişilerin kullandığı bir tıbbi müdahale işlemidir.

Yanık, yaralanma ya da başka bir sebep sonucu bir bölgede sakalın hiç çıkmaması ya da çıkıyorsa da seyrek çıkması neticesinde sakal ekimi uygulamasına gereksinim duyulmaktadır.

Ayrıca ameliyat ya da kesik izleri sonrasında oluşan sakal kayıplarında da sakal ekimi yapılabilmektedir.

Sakal ekimi uygulamasında genetik olarak dökülmeyen bölge olan ense bölgesindeki kıllar tercih edilmektedir. Kişinin kendi saçı kullanıldığı için ekim sonrası doğal bir görünüm ortaya çıkmakta, kişi de kalıcı sakallara kavuşmuş olmaktadır.

Uygulamada ense bölgesinde dökülmemek için kodlanmış olan saç kökleri, sakal ekimi yapılacak bölgede açılan kanallara yerleştirilmektedir.

SAKAL EKİMİ NASIL YAPILIR

Image

Sakal ekimi nasıl yapılır sorusunu cevaplamak istiyoruz sizlerle birlikte. Sakal ekimi aslında çok kolay ve çok zor bir işlemdir. Kolay kısmı bir masa üzerinde uzanıp 10-12 saat beklemeniz gerekir. Zor kısmı da yine bir masa üzerinde 10-12 saat uzanmaktır. Sakal ekimini en başından en sonuna özetlemek gerekirse. Sakal ekimi sadece ameliyathanede gerçekleştirilen bir işlemdir. İşlem sabahı ameliyathaneye geldiğinizde size ilk yapılacak şey daha öncesinde ilgili klinikte yapmış olduğunuz çizimi tekrarıdır. İşlem öncesinde tekrar bir çizim gerçekleştirilir. Bu çizim sakalınızın doğal görünmesi için rijit çizgiler içermeyen sınırları keskin olmayan bir çizimdir. Zikzakları olan, girintiler çıkıntılar içeren, çene üstünde ve bıyıkla sakal arasında boşluklar içeren, bu çizimin ardından sakallarınız ve ensenizdeki tüm saçlar kesilir. Kulak üstünden ensenizde kadar tüm alan sıfır numara tıraş makinası ile tıraş edilir. Aynı zamanda ense bölgenizde sakal bölgenizde tıraş edilir. Ardından işlem için hazırsınız. Küçük bir damar yolu açılır. Açılan bu damar yolundan ameliyat sırasında gidecek ağrı kesiciler, mide bulantısı önleyiciler, mide koruyucular, antibiyotikler, diğer ilaçlar ve gün boyu sıvı ve beslenme ihtiyacınızı karşılayacak şekerli sıvılar (%5 dextroz ve serum fizyolojik) gider. Sakal ekimi işlemi tamamen bilincinizi hiç kaybetmeden konuşa konuşa gerçekleştirilen bir işlemdir. Bazı klinikler sakal ekimi öncesi 5 dakikalık genel anestezi süreci sırasında tüm sakal ekimi bölgesi ve tüm greft alınacak alanları ense ve kulak üstü bölgesine uyuşturmak ister. Genel anestezi altında yapılan bu 5 dakikalık genel anestezi sonrasında geri kalan tüm süreçte hiçbir ağrı hissetmeden işleminiz gerçekleştirilir. Buradan sonra sıra kanalların açılması kısmına gelir. Sakalımızda açılan kanallardan sonra sıra ensenizden greftlerin alınmasına gelmiştir. Ensemizden alınan grafikler sonrasında sakal ekimi için hazır hale gelinir. Saç ekimini sakal ekiminden farkı şu şekilde söylemek mümkündür. Sakal Ekiminde tekli grefler tercih edilir. Bu yüzden ense bölgesinden alınan grafikler tekli hale getirilir. Şu aşamada artık sakallar da kanallar açıldı, ensemizden greftler alındı ve geriye ensemizden alınan greftlerin sakallara yerleştirilme kısmı kaldı. Bu aşama gayet kolaydır ve en uzun kısımdır. Zaten hazır olan greftler sakallarınıza tek tek yerleştirilir. İşlem tamamlandığında sakalınıza antibakteriyel bir solüsyon sürülür ve açık bırakılır. Ense bölgesi ise yine antibakteriyel bir solüsyon sürülerek tamamen kapatılır. Tamamen kapatılan ense bölgesindeki alan spanç veya sargı ile kapatılır.

SAKAL EKİMİ UYGULAMA SONRASI

Sakal ekimi uygulaması sonrasında kişinin yüzünde iz kalmamaktadır. Uygulama sonunda batırılan iğnelerin oluşturduğu kırmızı kan lekeleri görülür. Bu lekeler ise banyo ile temizlenmektedir.

Ekilen sakalların beslenebilmesi için deride kanlanma artarak sakal bölgesinde ufak kızarıklıklar olacaktır. Sakallar 4 ile 8 ay arasında tamamen çıkmış olacaktır.

Image

Sakal ekimi uygulaması da en kıymetli ögelerden biri ekilen sakalların yönleridir. Sakallar saçımız gibi geneli tek yöne bakan kıllar değildir. Onun için sakal hekiminde tecrübeli bir klinik tarafından, tecrübeli bir ekipçe gerçekleştirilmelidir. Doğal sakal görünümü için en kıymetli ögelerden biri sakalları ekim yönleridir. Bir diğer ögeyse ekilecek sakal alanı bölgesini zikzaklar çizen, belirli belirsiz sınırı olan bir alana yayılmasıdır. Bir diğer öge ise sakal çizgimizi çok aşağı veya çok yukarıda bitmemesi, bıyık sakal arası boşluk olması, çene üstünde küçük boşluklar bırakılması önemlidir. Sakal ekiminde süreç şu şekilde ilerlemektedir;

Ekim'den 3 4 haftada sonra ekilen sakalların tamamı dökülmektedir. Buna Şok dökülme evresi denir. Şok dökülme evresi geçtikten sonra sakallar 3 ayda tekrar çıkmaya başlar. Yaklaşık 6 ayda %50'si, 1 yılın sonunda %85'İ, 2 yılın sonunda da %100'ü çıkar. Yani sakal ekimi meşakkatli ve zor bir süreçtir. İlk meyvelerini 6 ayda aldığımız sakal ekimi yaklaşık olarak 1 yıl sonra nihai görünüme ulaşabilir.

SAKAL EKİMİ SONRASI

Image

Sakal ekimi sonrası ilk günlerde yüzümüzde şişlik ve kızarıklık olabilir. Bu kızarıklıklar ve şişlikler çok önemli değildir ve 10 gün içerisinde kendi kendine geçecektir. Sakal ekimi sonrası oluşan kabuklar ise 10-14 günde kendi kendine dökülecektir. Kozmetik açıdan sakal ekimi sonrası 10-14 günlük bir izin yeterli olacaktır. sakal ekimi sonrası 3 günden itibaren İş hayatına dönmekte herhangi bir tıbbi sakınca yoktur. Ancak sosyal olarak kabukların döküldüğü 14 güne kadar iş hayatına dönmemek de fayda vardır. Sakal ekimi sonrasında 14 günden itibaren kabuklar dökülecek ve normal hayatımıza geri dönülecektir. Sakal ekimi sonrası ilk iki ay sakalımızı her türlü travmadan ve çekme hareketinden korumak kıymetlidir. İlk 2 hafta özellikle sağa sola dönmeden Sırt üstü yatmak sakal ekimi alanını travmalardan korunmak için önemli bir diğer faktördür. En önemli dönemler greft kaybı açısından ilk iki hafta olmakla birlikte bu süreç iki aya kadar uzamakta ve 2 ay sakalımıza ve ekilen saçlara gözümüz gibi bakmamız gerekmektedir. Sonraki süreç iki ay geçtikten sonra yapmamız gereken yemememiz gereken dikkat etmemiz gereken hiçbir şey yoktur.

SAKAL EKİMİ FİYATLARI

Image

Sakal ekimi fiyatları 2022 yılında tabi ki artış gösterdi. Sakal ekim fiyatlarını belirleyen en önemli faktör kullanılan greft sayısı ve ekim yapılacak alanın genişliğidir. Ense bölgesinden alınan greft sayısı fiyatı doğrudan etkilemektedir. Bazı sakal ekimi vakalarında ense bölgesinden alınan greftler yetersiz kalmakta koltuk altı, genital bölge ve göğüs gibi diğer bölgelerden de ekim yapılmaktadır. Diğer bölgelerden ekim yapıldığında tabi ki süreç farklılaşmakta ve fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Sakal ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KAŞ EKİMİ

Yüze ifade veren ve yüzün karakteristik özelliklerini ortaya çıkaran en önemli unsur kaşlardır. Kaş ekimi uygulaması ile kaşları ince olan kadınlar bu problemlerden kurtulmuştur.

Son dönemde ince kaşların modası bitmiştir. Daha kalın kaşlar moda haline gelmiştir.

KAŞ NAKLİ NEDİR?

Image

Saç köklerinin kaş bölgesine nakledilmesi işlemidir. Kaşlarını kalınlaştırmak isteyenlerin tercihidir. Lokal anestezi uygulayarak gerçekleştirilen bu işlem 1-2 saat arasında sürmektedir.

Kaş nakli uygulama öncesinde ön çalışma gerektirmektedir. İlk etapta yüze uygun kaş şekli planlanarak, uygun kaşlar yüze prova şeklinde çizilir. Çizilen kaşların yön açı uzunluk kararı netleştirildikten sonra uygulamaya geçilmektedir.

Uygulama sonrasında iz kalmamaktadır.

KAŞ EKİMİ SONRASI

Kaş ekimi uygulaması sonrası etkisi 2 hafta sonra görülmeye başlanmaktadır. Kaşın çıkmaya başlaması ise yaklaşık 3 ayı bulmaktadır. Uygulama öncesi planlanan seviyeye ulaşması ise 7-8 ayı bulmaktadır.

Saç ile kaşın çıkış açıları birbirinden farklıdır. Kaş Ekimi uygulamasında çıkış açısı farklılıklarının iyi hesaplanması gerekmektedir.


Doktorunuza Sorun

Biz Sizi Arayalım